Kahveli

Jotain pahaa mutta jotain hyvääkin tapahtui kun Atstekin hankinta Suomen puolelle kaatui. Syytä en aio kertoa julkisesti. Mutta kuitenkin pettymyksen innotamana rupesin selaamaan nettiveneen ja torin ilmoituksia, joista vastaan tuli erittäin kivannäköinen Ahven MT 380 vene. Kiinnitin huomion ensin siihen, että kyseessä oli kahveli-purjevene. Sitten vasta runkoon, joka on lujitemuovia. Reunukset, masto, puomi ja kahveli ovat puuta. Visuaalisesti on nätti yhdiselmä ja helppohoitoinen kokonaisuus. Seuraavana päivänä tein jo kyselyn, josko oli vielä myynnissä.

Ahven MT 380 Nettivene ilmoitus Ahven MT 380 Nettivene ilmoitus

Miksi paha ja miksi hyvää? No siksi, etten ajatellut tehdä purjeveneilystä ykkösharrastuksen. Ja Atstek olisi vaatinut hirveästi huoltoa ja säätämistä nostojen ja laskujen kanssa. Se vaatisi paljon myös rahallisesti. Minä syysään rahat enemmin kiipeilyyn. Tuo Ahven, olkoon se nimi toistaiseksi, on paljon helppohoitoisempi. Pintojen puhdistus, välineiden tarkistus ja vaihto sen mukaan kun rikki menevät. Tuskin moinen tapahtuu edes vuosittain.

Ai niin! Kaupan päälliseksi tuli myös 2v vanhat akku ja sähköperämoottori! Tosin ei Minn Kota, vaan joku Patriot. Todennäköisesti mallia 34, kun se on ollut yleisimmin myynnissä.

Matkalla Vihdista Kuopioon Vene oli Vihdissa. Ei ongelma. Sain lainattua trailerin ja kävin tekemässä 1000km rundin. Voi sitä fiilistä ajaa reilua 80km/h 120 motarilla.
Matkalla Vihdista Kuopioon Matkalla Vihdista Kuopioon
Tahkolle saavuttuani kasasin veneen kasaan. Tsekkasin osia ja mahdollisia huoltotarpeita. Köli ja peräsin ovat hionnan ja maalamisen tarpeessa. Veneen puureunukset kaipaavat perusteellista uudelleenrakentamista. Sillä minuun silmään ja makuun on tehty hyvin laiskasti. Eli ensi kesänä luvassa veneen totaalinen ehostus. Masto, puomi ja kahvelikin saavat uutta pintaa. Keulaan ajattelin rakentaa pienen kannen.

Mutta nyt on hankittu uudet köydet, plokit, yms pientä sälää. Jotta pääsisi kunnolla seilaamaan Syvärin järvellä. Pitää nyt ensin löytää sopiva ilta/viikonloppu siihen puuhaan. Palataan! :)

P.S.: Että mikä ihmeen Kahveli? No se on ison purjeen ylimmäinen keppi. Parhaiten selviää englanninkielisellä Wikisivulla: Gaff rig -termilla. Ehkä kerron joskus asiasta lisää.

0 kommenttia

Kommenttisi

Kirjoita luku kolmesataa kahdeksankymmentä yhdeksän: