Pelmenit liemessä

Setti

Tarvitset seuraavat einekset: Imatralaisen Elvaco valmistajan Pelmenejä 500G. Elvaco on tietääkseni ainoa valmistaja Suomessa, joka tekee pelmenit venäläisittäin. Suosittelen! Löytyy useammin Citymarketista ja joissakin Prismoissa. Sitten vielä smetanaa, mustapippuria, suolaa, laakerinlehtiä, tilliä, raakunaa, valkosipulia, porkkanaa ja lihaliemikuutiota.

[Päivitys 12.9.2013] Elvaco muutti taikinan koostumuksen, joka ei enää tunnu kovin oikealta. Sen takia suosittelen nykyisin Deliciestin lihapelmenejä. Niitä löytyy lähes jokaisessa K ja S kaupassa.

Mausteet

Mausteet maun mukaan, mutta tuhdisti!

Kuumaan veteen

Lisää kuumaan veteen ensin mausteainekset liuottumaan rasvattomassa vedessä.

Porkkana ja valkosipuli

Kuori porkkana ja valkosipulin kynnet. Porkkana kannattaa tosiaan kuoria, sillä kuori ei tunnu hyvältä suussa.

Pilkotut ainekset

Oikeasti riittää porkkanan puolikas. Syö loput.

Liemen alku

Lisää valkosipuli ja porkkana liemeen. Anna niiden hetken kostua rasvattomassa vedessä.

Lihaliemikuutio

Pilko lihaliemikuutio ja lisää liemeen.

Liemi

Anna liemen kiehua hieman ennen pelmenien lisäämistä, sillä pelmenit jäähdyttää lientä tehokkaasti.

Jäiset pelmenit

Lisää jäiset pelmenit!

Ajastin

Laita ajastimeen 8 minuutin muistutuksen, siltä varalta, jos unohdut television ääreen.

Sekoitus

Sekoita välillä, etteivät pelmenit liimaudu pohjaan tai toisiinsa.

Pelmenit pinnalla

Älä kuitenkaan seura ajastinta, vaan pelmenit ovat valmiit silloin, kun ainakin puolet ovat nousseet pinnalle.

Tarjoilu smetanan kanssa

Tarjoile ehdottomasti smetanan kanssa ;) Hyvää ruokahalua!

0 kommenttia

Kommenttisi

Kirjoita luku kahdeksankymmentä yhdeksän: